Tilaa uutiskirje

Peruuta uutiskirjetilaus

Jos et enää halua vastaanottaa uutiskirjettä, voit peruuttaa tilauksen listan sivuilla.

Synesa on julkaissut uutiskirjettä helmikuusta 2016 alkaen. Kirjeestä löydät tietoa Synesa Solutionsin toiminnasta, tulevista tapahtumista sekä asiakas- ja projektikokemuksia. Uutiskirje julkaistaan kolme kertaa vuodessa: helmikuussa, kesäkuussa ja marraskuussa. Tältä sivulta voit lukea jo ilmestyneet uutiskirjeet.

2017

1/2017

Uutiskirjeessä pohditaan sote-uudistusta laadun, tehokkuuden ja organisaatiorajat ylittävien toimintamallien näkökulmista. Asiakastarinassa kerrotaan joulukuussa valmistuneesta Lapin sairaanhoitopiirille toteutetussa projektissa, jossa selvitettiin saataisiinko Lapin sairaanhoitopiirin alueen sairaansijojen toiminnallisella yhdistämisellä hyötyjä. Lisäksi projektissa määriteltiin, mikä on tarpeenmukainen sairaansijamäärä Rovaniemellä.

Lue uutiskirje 1/2017 »

2016

3/2016

Synesa on aloittanut menetelmäosaamiskoulutuksen tarjoamisen. Koulutusten tavoitteena on vastata organisaation kysymyksiin siitä, mitä tiedolla johtaminen voisi käytännössä tarkoittaa ja millä menetelmillä sitä voidaan toteuttaa. Asiakastarinaan on nostettu keväällä valmistunut Länsi-Pohjan Perheiden talo -konseptin suunnittelu ja erilaisten mallien arviointi, sillä hankkeessa tuotettu lopputulos on ajankohtainen LAPE-hankkeen tavoitteiden kannalta. Ohjelmistojemme kehitys puolestaan jatkuu oikeiden tarpeiden pohjalta yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lue uutiskirje 3/2016 »

2/2016

Synesalla ajankohtaista on ollut tulevaisuuden pohtiminen. Kasvumme suunnaksi on kirkastunut asiakaslähtöisyys KasvuOpenin Tulevaisuuden sairaala — Kasvupolun sekä kevään messujen ansiosta. Uutiskirjeessä kerrotaan esimerkiksi, mitä asiakaslähtöisyys tarkoittaa tulevaisuudessa ReMasterin toiminnan kannalta. Asiakastarinan valokeilassa puolestaan on tällä kertaa Lapin liiton Lapin Sote-Savotta -hanke, jossa hyödynnettiin Synesan molempia työkaluja.

Lue uutiskirje 2/2016 »

1/2016

Uutiskirjeessä tehdään yhteenveto Synesan ensimmäisestä toimintavuodesta ja kerrotaan tulevan vuoden uudistuksista. Asiakastarinassa kuvataan Keravan kaupungille toteuttu nykytilan analyysi, jossa ReMaster-työkalu mahdollisti hoitoketjun monipuolisen tarkastelun ja antoi suunnan kehitysaskelille.

Lue uutiskirje 1/2016 »