Tiedolla johtamisesta puhutaan paljon sote-alalla, mutta käsite ymmärretään hyvin moninaisilla tavoilla ja ymmärrys voi olla puutteellista konkretian tasolla. Mitä hyötyä tiedon kirjaamisesta on, millä menetelmillä tieto saadaan jalostettua hyödyksi ja mitä tiedon avulla voidaan tehdä?

Synesa haluaa tarjota vastauksia edellä esitettyihin kysymyksiin. Tämän vuoksi tarjoamme nyt myös menetelmäosaamiskoulutusta organisaatioiden eri tasoille. Koulutuksen avulla pyrimme vastaamaan organisaation kysymyksiin siitä, mitä tiedolla johtaminen voisi käytännössä tarkoittaa ja millä menetelmillä sitä voidaan toteuttaa.

Mitkä ovat koulutuksen päämäärät?

Koulutus auttaa osallistujia tunnistamaan, mitä lisäarvoa tietojohtamisen työkalujen avulla voidaan saada aikaiseksi ja mikä on luotettavan kirjaamisen merkitys tietojohtamisesta puhuttaessa.

Koulutuksen avulla kehitetään organisaation valmiuksia ymmärtää tiedolla johtamisen mahdollisuuksia ja menetelmiä. Ajattelemme että koulutus, henkilöstön kehittyminen ja valveutuneisuus auttavat jatkossa kehittämään yksittäistä organisaatiota ja samalla koko sote-alaa entistä toimivammaksi. Kun menetelmien mahdollisuudet ymmärretään, voidaan nähdä, mitä haasteita tai tarpeita omasta organisaatiosta todella löytyy ja miten ne voisi mahdollisesti ratkaista aidosti tietoon perustuen.

Koulutuksen mahdolliset sisällöt

Koulutuksen kesto voi olla parista tunnista useampaan tuntiin riippuen sisällön laajuudesta. Koulutuksen sisällöt voidaankin suunnitella ja räätälöidä täysin tilaajan tarpeen mukaan. Mahdollisia koulutuksen teemoja ovat esimerkiksi:

 • Mitä mahdollisuuksia tietojohtamisen menetelmät tarjoavat sote-alalla?
 • Miksi tiedon kirjaaminen on tärkeää? Miten luotettavasti kirjattu tieto hyödyttää työntekijöitä?
 • Mitä tarkoittaa tapahtumapohjainen simulointi?
  • Millaisilla työkaluilla tapahtumapohjaista simulointia voidaan tehdä?
  • Miksi tapahtumapohjainen simulointi on erinomainen kehittämisen menetelmä?
  • Mitä voidaan simuloida?
  • Millaisia tuloksia tapahtumapohjaisella simuloinnilla voidaan saada?
  • Mitä simulointi voisi tarkoittaa koulutettavan organisaation tarpeisiin räätälöitynä?

Koulutus sopii esimerkiksi organisaation johdolle, henkilöstölle tai opiskelijoille.

Jos kiinnostuksesi heräsi, ota yhteyttä! Voimme järjestää koulutuksia pienellekin ryhmälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *