Vuoden aikana kerätyn rahoituksen takana on merkittävä joukko yksityisiä sijoittajia. Rahoituksen avulla mahdollistetaan nopea tuotekehitys sekä uusille markkinoille siirtyminenTällä hetkellä Synesa kehittää ratkaisua sairaanhoitopiireille koronaepidemiasta selviytymiseen. 

Määrätietoinen rahoituksen kerääminen käynnistyi  reilu vuosi sitten, kun Synesa päätti suuntautua puhtaaksi ohjelmistoyritykseksi. Synesan matka on ollut vauhdikas, ja vuoden aikana saavutettu miljoonan rahoitus mahdollistaa kasvun sekä kansainvälistymisen. 

Rahoitusta on kerätty Business Finlandin, ELY-keskuksen, Finnveran sekä pankkien rahoitusinstrumentteja hyödyntäen. Rahoituksen taustalla on myös merkittävä joukko yksityisiä sijoittajia. Yksityisten sijoittajien joukossa on mm. sote-sektorin pitkän linjan vaikuttaja Katrina Harjuhahto-Madetoja, Silmäaseman liiketoimintajohtaja Tapani Kyrki, palvelumuotoiluyritys Idean Enterprisesin perustaja Markus Kallio sekä Terveystalon ylilääkäri Jaakko Halonen. Sijoittajien avulla Synesa on pystynyt rakentamaan laajan osaajaverkoston, joka tukee ja tehostaa myös operatiivista toimintaa. 

Synesan eDromos mahdollistaa sekä palveluiden että prosessien tiedolla johtamisen, kehittämisen ja seurannan. Ratkaisu on alun perin kehitetty sote-sektorin tarpeisiin, mutta se soveltuu kaikille tietointensiivisille toimialoille tehostamaan päivittäistä toimintaa. “Olemme herättäneet laajasti kiinnostusta niin asiakkaissa kuin sijoittajissa. Ratkaisumme soveltuu kaikille tietointensiivisille toimialoille, kuten esimerkiksi pankeille, vakuutusyhtiöille ja teleoperaattoreille. Suunnitelmien mukaan näiltä toimialoilta tulee jatkossa iso osa liikevaihdostamme. Tämä on myös yksi tekijä, mikä on innostanut useat sijoittajat hyppäämään mukaan Synesan kasvutarinaan.”, kertoo Synesan toimitusjohtaja, Timo Airaksinen.  

Sairaanhoitopiireille ratkaisu koronaepidemiasta selviytymiseen 

Aikaisemmin tiedotimme COVID-19-simulointiratkaisusta, jota kehitetään Business Finlandilta saadun kehittämisrahoituksen avulla. COVID-19-simulointiratkaisuavulla voidaan mallintaa erilaisten kriisitilanteiden “mitä jos”-skenaarioita. Näin terveydenhuollon organisaatiot voivat testata suunnitelmiaan ja ideoitaan ennen käytännön toteutusta. Tämä mahdollistaa toimintasuunnitelmien tarkentamisen tarvittaessa päivätasolla, kun valmistaudutaan koronaepidemian aiheuttamaan hoidon tarpeeseen. 

COVID-19-simulointiratkaisua kehitetään yhdessä mm. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja yhteistyökumppaneiden kanssa. ”Yhteistyö Synesan kanssa on käynnistynyt erinomaisesti. Olemme jo tässä vaiheessa saaneet merkittävää lisäarvoa Synesan tuottamista simuloinneista. Simulointien avulla voimme suunnitella kapasiteetin ja resurssien kohdentamista päivittyvän tilannekuvan mukaan. Pystymme myös huomioimaan erilaiset skenaariot, joihin olemme valmistautuneet koronaepidemian aikana. Aikanaan kun pandemian huippu on ohitettu voimme hyödyntää Synesan ratkaisua ja asiantuntemusta alas ajettujen palveluiden käynnistämisessä ja priorisoinnissa. Tässä yhteydessä meillä on myös oiva mahdollisuus kehittää palveluitamme, eli suunnitella kuinka tuotamme palvelut jatkossa niin, että ne ovat entistä vaikuttavampia, laadukkaampia, kustannustehokkaampia ja vastuullisempia.”, kertoo Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja, Juha Kinnunen. 

COVID-19-simulointiratkaisu mahdollistaa terveydenhuollon palveluiden ja prosessien kehittämisen epidemian aikana ja myös sen jälkeen. “Terveydenhuollon kapasiteetin määrittämiseen ja resurssien kohdentamiseen epidemian aikana tarvitaan lisää huomioita ja ratkaisuja. COVID-19 viruksen leviämisestä, tartuntojen määrästä ja sairastavuuden vakavuudesta löytyy paljon tietoa ja erilaisia ennusteita, mutta varautumisesta eri ennusteiden toteutumiseen toiminnan organisoinnin näkökulmasta ei vielä ole. Me ratkaisemme tätä ongelmaa., täydentää tuotekehityksestä ja innovaatiotoiminnasta vastaava, Toni Ruohonen. 

Lue myös Keskisuomalaisen juttu aiheesta. 

Ota yhteyttä: 

+358 (0)40 573 9901 

Timo Airaksinen, toimitusjohtaja 

 timo.airaksinen@synesa.com 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *