Jyväskylän yliopisto julkaisi tutkimustulokset paljon sote-palveluita tarvitsevista asiakkaista Kainuun ja Keski-Suomen alueella. Synesan asiantuntijat ovat aktiivisesti mukana tutkimusmaailmassa ja tekevät tiivistä yhteistyötä Jyväskylän yliopiston kanssa tieteellisen tutkimuksen osalta. Synesan Toni Ruohonen ja Juha Soikkeli olivat mukana kyseisessä tutkimushankkeessa tutkijoina.

Tutkimushankkeen tarkoituksena oli selvittää Kainuun ja Keski-Suomen alueella paljon sote-palveluja käyttävät asiakasryhmät sekä löytää parhaat mahdolliset kehitysmallit palveluiden tuottamiseksi tulevaisuudessa. Tarkastelussa oli se 10 % väestöstä, jonka palvelukäytöstä syntyy eniten sote-kustannuksia.

Tutkimuksessa havaittiin, että suunniteltujen uudistusten avulla saataisiin aikaan jo kahden vuoden aikana miljoonien eurojen säästö. Koko maan väestöpohjalla tämä tarkoittaisi noin 500 miljoonan euron säästöjä.

Tutkimusprojektissa saatujen tutkimustulosten on tarkoitus toimia valtakunnallisesti kehittämispäätösten tukena ja tarjota tarvittavaa tietoa sote-uudistusten pohjaksi.

Synesa onnittelee Tonia ja Juhaa sekä muuta tutkimusryhmää kiinnostavista tuloksista ja toivottaa onnea tulosten käytäntöön viemiseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *