Facebook LinkedIn Twitter Home Youtube
Ajankohtaista

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri selvitti päivystyksen sujuvuutta eDromos®-sovelluksella

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on selvittänyt, miten Synesa Solutions eDromos®-sovelluksen avulla voidaan tutkia asiakkaan hoitoa ja hoitopolkua päivystyksessä.

Pilotissa käsiteltiin Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin päivystyksen hoitojaksojen dataa kolmen vuoden ajalta. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin päivystyksen käyntimäärät ovat noin 40 000 – 50 000 vuodessa ja yhdellä asiakkaalla voi olla useita käyntejä eri hoitotoimenpiteissä, laboratoriossa tai röntgenissä. Data käsiteltiin niin, että potilaiden henkilötietoja ei voinut tunnistaa.

Pilotissa havaittiin viiveitä potilaan siirtymisessä röntgentutkimuksiin ja jatkohoitoon, muuta kiireellinen hoito esimerkiksi päivystyksestä tehohoitoon sujuu hyvin.

eDromos®-simulointitoimintojen avulla on myös mahdollista simuloida erilaisia muutoksia, joilla on vaikutusta terveyspalveluihin. Näin voidaan esimerkiksi varautua ruuhkatilanteisiin paremmin ja analysoida kustannusvaikutuksia.

Pilotti toteutettiin yhteistyössä yhteispäivystyksen, tietohallinnon sekä kehittämisyksikön kanssa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä. Tavoitteena on, että eDromos®-sovellusta voitaisiin jatkossa käyttää toiminnan suunnittelussa ja johtamisessa hyvinvointialueella.

Lue lisää: https://hoivajaterveys.fi/etela-pohjanmaan-shp-selvitti-paivystyksen-sujuvuutta-edromos-sovelluksella-tarkeita-havaintoja-viiveista/